WAARSCHUWING! Dit is
 een eerlijk
 verhaal……….over mezelf

Door Rianne

Van de buitenkant ziet het er bij veel mensen zakelijk gezien uit als ‘all sunshine and roses’. En er zijn er meer dan genoeg bij wie dat ook echt het geval is.

Inspirerend? Deel dit bericht!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+

Maar er zijn natuurlijk ook uitzonderingen, mensen bij wie het niet iedere dag zakelijk gezien ‘Halleluja, praise the lord’ is. Die keihard knokken en ook vaak genoeg keihard een afwijzing krijgen in de vorm van deals die niet doorgaan, betalingen die maar niet doorkomen of potentiële opdrachtgevers die gewoon niet meer reageren.

Laat ik eerlijk zijn, ik ben zo’n mens. Wow dat is eruit!

Je kent ze wel van die netwerk ‘feestjes’ waar iedereen lekker enthousiast is, net de deal van hun leven gesloten hebben of is gepromoveerd.

Sta je dan met lood in je schoenen en de behoefte om nieuwe opdrachten binnen te slepen. Want bij mij is geen sprake van een recente grote deal waar ik een jaar van kan leven en om promotie kan ik wel vragen maar als ‘eigen baas’ kan ik al wel voorspellen dat salarisverhoging er voorlopig niet inzit.

Met mijn visitekaartjes brandend in mijn zak dan maar aflopen op een eerste easy target. Nooit meteen op de big fish aflopen want je moet eerst even warmdraaien, je kent het wel. Maar man, man, man want ben ik toch slecht in dit soort netwerk jibber jabber.

Na een nogal uitgebreid verhaal over de nieuwe ‘dikke’ lease-auto, fantastische resultaten en kantoorperikelen komt de onvermijdelijke vraag; En hoe gaat het bij jou?

Mijn eerste neiging is dan om geheel volgens de verwachting, dit is dus een dikke vette aanname!, ook heerlijk te gaan oreren over mijn groots en meeslepend leven propvol zingevende opdrachten bij de mooiste bedrijven

Maar daar zit een leermomentje.

Want als ik op dat moment best wel een opdracht kan gebruiken of als het zakelijk even wat minder gaat ga ik daar niet om liegen.

En dan kunnen er dus twee dingen gebeuren. Òf mijn gesprekspartner kijkt me aan alsof ik een zeer besmettelijke vorm van mond en klauwzeer heb en roept nog iets in de trant van ‘Nou succes joh’ en druipt snel af richting bar. Òf er ontstaat een eerlijk gesprek. Waarin ik me niet hoef te bewijzen en er oprechte verbinding ontstaat. Levert vaak niet eens direct een deal of iets dergelijks op maar wel oprechte interesse en gunning op het moment dat zich wel een kans voordoet.

Na zo’n gesprek ben ik altijd weer blij dat ik toch al mn moed heb verzameld, mn sneakers heb ingeruild voor zakelijke muiltjes en naar zo’n bijeenkomst ben gegaan. Maar ik blijf het een bevalling vinden.

Herken je je in dit verhaal of juist helemaal niet? Wat zijn jouw ervaringen of is jouw mening? Een eerlijke reactie, give it to me, waardeer ik enorm.

BELANGRIJK: Voordat jullie gaan denken dat ik aan de bedelstaf en in een depressie geraakt ben, geen zorgen. Het gaat uitstekend met me, ik mag leuke opdrachten doen maar heb daarnaast zeker nog tijd voor uitdagende opdrachten, dus je mag me bellen!

Rianne Toussaint is zelfstandig ondernemer. Met haar bedrijf AllSaint is Rianne strategisch sparringpartner, voor dynamische bedrijven, op het gebied van Business Development , Marketing en Social Media. Daarnaast is zij manager van Haus of Joey, een kunstenaar die prachtige (fashion) illustraties maakt.

Ik ben er voor ondernemers met lef die stevig willen sparren over ondernemersvraagstukken gericht op marketing & innovatie. Doelen helder krijgen, veranderingen realiseren en resultaten halen, zonder duimdikke rapporten. Maar met een uitstekend trackrecord op het gebied van ondernemen, marketing & innovatie. Dat is wie ik ben. Wie ben jij?