Screw it!

Door Rianne

Iedere donderdagochtend plaatsen Ellen Jansen (Soccerhostess.com) & Rianne Toussaint (AllSaint.nl) om de beurt een blog op LinkedIn. Waarin zij elkaar openhartig en met een vleugje humor vertellen over hun zakelijke beslommeringen, hun twijfels, bizarre ontwikkelingen, levensvragen of gewoon anekdotes die te leuk zijn om niet te delen.

Input, vragen, opmerkingen of adviezen van jullie worden door de dames enorm gewaardeerd. Dus laat wat achter in de comments!

Inspirerend? Deel dit bericht!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+

Screw it!

Daar staat ze; classy strakke zwarte jurk, hoge hakken en prachtige knalrode lippen. Every man’s dream. Zo uit de serie Mad Men gestapt.

En ik sta tegenover haar, ongeveer 3 koppen kleiner in een spijkerbroek en sneakers. Over die lippenstift zal ik maar zwijgen want ik zou er uitzien als een stopbord met die kleur op mijn lippen. Maar goed bij Ellen it fit’s like a glove.

Eigenlijk zijn we dus twee uitersten. Dat dacht ik in eerste instantie ook. Maar niets is minder waar eigenlijk. Allebei komen we uit het ‘voetbalwereldje’ en allebei zijn we op onze eigen manier eigenwijs in wat we doen. En allebei hebben we het aangedurft ons royale zakelijke leven gedag te kussen en op eigen benen te gaan staan. Onze eigen broek, of jurk, op te houden.

Het belangrijkste wat ik van Ellen leerde is het delen van kennis en ervaringen, via social media. Niet bang zijn mensen om je heen te complimenteren en je positief uit te laten over hun prestaties.

 Toen ik Ellen leerde kennen zat ik nog tot aan mn nek in het bestuurlijke sportwereldje. Daar was kennis macht, en misschien wel net het verschil tussen de wedstrijd wel of niet winnen.

 Het begon met een kleine knaag voordat ik naar bed ging en eindigde met ochtenden waarin ik het plezier om naar mn werk te gaan was verloren.

Met als gevolg een belangrijk eureka moment; Ik reed naar mijn monumentale kantoorvilla, op de green van een golfclub. Ging achter mn prachtige bureau en op mijn dure Eames bureaustoel zitten. En besefte me dat wat ik deed zo’n beetje de natte droom was van iedereen die ook maar een beetje van sport houdt. En mijn hart ging er niet eens meer harder van kloppen. Sterker nog ik kreeg er hartkloppingen van. BAM!

 Op dat moment heb ik dan ook direct besloten dat ik zou stoppen; Screw it, I quit!Nu zijn we 7 jaar verder en wat ben ik blij dat ik heb geleerd anders om te gaan met ambities. Geen politiek of terughoudendheid meer, maar vrij handelen en anderen net zo hard gunnen van succes al mezelf. Dat maakt meteen dat je 50% meer tijd en energie hebt om je doelen te behalen. Want ik hoef me niet bezig te houden met anderen, tenzij het gaat om samenwerking of hulp. En dat geeft zoveel positieve energie.

Eigenlijk is dat het grootste geschenk dat ik mezelf met het zelfstandig ondernemerschap gegeven heb; positiviteit en freedom of action. Keihard werken en knokken (iedere dag!) maar lunchen met een goede vriendin…die vervolgens overgaat in een borrel. Met mijn laptop onder de arm reizen en werken op fantastische plekken. Maar ook altijd gefocust blijven op je doelen en resultaten behalen.

Ell, bedankt voor jouw positiviteitsles destijds aan mij!

En mijn vraag aan jou; Ook jij bent voor jezelf begonnen. Wat is het belangrijkste wat je daarvan geleerd hebt de afgelopen jaren? En wat heeft dat jou gebracht?

Liefs, Rianne

Ik ben er voor ondernemers met lef die stevig willen sparren over ondernemersvraagstukken gericht op marketing & innovatie. Doelen helder krijgen, veranderingen realiseren en resultaten halen, zonder duimdikke rapporten. Maar met een uitstekend trackrecord op het gebied van ondernemen, marketing & innovatie. Dat is wie ik ben. Wie ben jij?