‘Your inner critic can
 be a big jerk’ (don’t listen!)

Door Rianne

Jij vroeg mij complimenten uit te delen, heerlijke opdracht! Hier mijn persoonlijke Shout Out top 3.

Inspirerend? Deel dit bericht!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+

Lieve Ell,

Ja Coolblue en de ‘glimlach marketing’ dat doen ze zo ontzettend goed. Deze tekst ook:

Wij zijn Coolblue en wij doen alles voor een glimlach. Alles? Ja alles. Nou ja, bijna alles dan. Het lukte ons niet om onze pakketjes door getrainde eekhoorntjes op een scooter langs te laten brengen. Maar verder doen we alles voor je

Jezelf in je uitingen niet te serieus nemen maar de tevredenheid van jouw klant des te meer.

Het knappe is ook dat het allemaal zo natuurlijk en spontaan lijkt. Maar ik ga ervan uit dat daar een goed doortimmerde marketingstrategie en retestrakke planning achter zit.  Ooh man ik zou daar wel eens achter willen kijken. Want ondanks mijn aanname dat alles heel goed doordacht en geagendeerd is, weten zij als geen ander ook op onvoorspelbare actualiteiten in te haken. Zo benieuwd naar de samenwerking van dit bedrijf met hun marketing/campagne bureau.

Maar ook hier geldt; zonder cojones van de directeur/oprichter is dit zelfs met het beste bureau niet mogelijk.

Jij vroeg mij complimenten uit te delen, heerlijke opdracht! Komtie:

Ik ben het zo met je eens voor wat betreft Coolblue. Het kan natuurlijk niet anders dan dat mijn ‘Big Shout Out #1’ gaat naar Pieter Zwart, eindbaas van Coolblue. 

Als ik aan hem denk, denk ik aan hedendaagse Bacchus; die selectief zijn tafelgasten kiest, want samen met hen heeft hij de taak  om door het land ‘geluk te bezorgen’.  Samen dronken worden van blijdschap door al die gelukkige klanten.  En mooie groene cijfers 😉

Wat hij doet met Coolblue is eerst en vooral het creëeren en bewaken van een cultuur binnen alle lagen, uitingen en gedragingen van zijn bedrijf. Ik hoop dat Pieter dit bedrijf nooit zal gaan verkopen want met het verdwijnen van Bacchus aan het hoofd van de tafel is de geest uit de (wijn)fles……denk ik.

En dan ‘Big Shout Out #2’ die is voor Marcel Norbart.

Soms komt er iemand op je pad die je zonder enige terughoudendheid helpt. Maar echt helpt. Die je verbindt met mensen die zakelijk interessant voor je kunnen zijn. En geloof me ‘onbaatzuchtig’ was niet het eerste wat in me opkwam toen ik Marcel in eerste instantie leerde ‘kennen’ via social media. Maar man wat had ik het mis. Groot respect voor deze man. Een echte Maverick die staat voor wat hij zegt en doet wat hij belooft. Bedankt Marcel!

‘Big Shout Out #3’ is voor mijn zus. En dat is best raar want ik heb geen zus. Tenminste dat heb ik tot vorige week donderdag altijd gedacht. Toen ontmoette ik namelijk Cilla Verbeek. Herkenning en kippevel. Een vrouw die haar mannetje staat, die vecht voor haar doelen en gelooft in ‘wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen’….maar probeer me niet te belazeren. Dat!

Lieve Cilla wat ben jij een moordwijf en wat heb ik diep respect voor wat jij bereikt hebt in je eentje. Met als kroon op je werk het prachtige Ibiza magazine. Als ik in iemand geloof dan is het in jou. Wij gaan nog veel toffe avonturen beleven, dat voel ik als zus 😉 PS. Cilla is de vrouw rechts op de header foto, en nee je ziet niet dubbel.

 

Ell, ik stel voor dat we binnenkort maar eens een tipje van de sluier op moeten lichten ten aanzien van ons nieuwe project want dat is ook iets waar ik trots op ben. Sowiezo ontzettend trots op ons! Heel onNederlands (afschuwelijke ambitieloos woord) om dat te zeggen maar ik doe het toch.

En ben jij aan de beurt, ik daag je uit:

Als ik jou een carte blanche zou geven voor een goed/leuk gesprek met wie zou je dat dan willen hebben. En wat is het belangrijkste dat je hem/haar zou willen vragen?

Geniet nog even lekker op de Seychellen, Rianne

Ik ben er voor ondernemers met lef die stevig willen sparren over ondernemersvraagstukken gericht op marketing & innovatie. Doelen helder krijgen, veranderingen realiseren en resultaten halen, zonder duimdikke rapporten. Maar met een uitstekend trackrecord op het gebied van ondernemen, marketing & innovatie. Dat is wie ik ben. Wie ben jij?