Ondernemen is simpel, je hoeft het alleen maar te doen.

Door Rianne

Ik word gelukkig van ondernemen. Want dat staat voor mij gelijk aan avontuur, je nek uitsteken, soms keihard op je giechel gaan maar vooral: doen!

Inspirerend? Deel dit bericht!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+

Goedemorgen Ell,

Wat heb ik zitten smullen van jouw Seychellen-avonturen de afgelopen weken. De beelden, de verhalen en dat hele blije hoofd van jou!

Wat een genot en wat zal het onzettend kl*te geweest zijn om afscheid te nemen. Ik ben benieuwd naar je plannen. Ik zie jou in gedachten namelijk al een plannetje maken. Waarin staat wanneer je weer teruggaat, welke hulp Rita en haar honden kunnen gebruiken, hoe je dat gaat financieren, hoe je jouw social media skills daarvoor in gaat zetten en welke bedrijven je daar bij gaat betrekken. Tell me all about it, I’m a big supporter of ‘Don’t dream it, do it!’. Ik kan niet wachten.

Jij kaatste de geluksbal terug en vroeg mij: ‘Naast jouw dagelijkse werkzaamheden, waar haal jij dan jouw pure geluk uit?‘.

Er komt vooral in me op: reizen. Maar dan wel ‘Reizen met een doel’. Van termen als ‘all inclusive’, ‘geheel verzorgd’ en ‘U hoeft uw strandbedje niet af’ word ik spontaan onrustig. Reizen om te ontdekken, te verdwalen, mensen te ontmoeten, verhalen te verzamelen en mezelf uit te dagen.

Het grappige is dat jij mij vraagt waar ik gelukkig van word NAAST mijn dagelijkse werkzaamheden. Maar ik geniet het meest van geluk integreren in alles wat ik dagelijks doe. Knokken voor de geluksdoelen in mijn dagelijkse beslommeringen én werkzaamheden. Aan de bak met volle focus op waar ik vrolijk van wordt. Hiermee is mijn zakelijke leven en mijn privé leven enorm met elkaar vervlochten. Want er geldt altijd maar één focus: zoveel mogelijk doen waar ik blij van word. Geen concessies uit gemak, luiheid of angst.

Voorbeeld: ik ben veel op Ibiza en wil www.IbizaDances.com nog meer laten groeien. Ik ben in mei en week met een vriendinntje op Ibiza. Daarvan heb ik een dag gereserveerd voor het ook realiseren van zakelijk geluk. Ik ben er toch, dus waarom zou ik op één van die dagen niet een toffe netwerkdag voor ondernemers organiseren? Zo simpel kan het zijn!

En verdomd, deze dag, in Villa Dances Ibiza, zit al na een week al bijna helemaal vol. Met een groep van de meest uiteenlopende ondernemers met Ibiza business. Ik kijk er naar uit om hun verhalen en ervaringen te horen, samen kansen te creëeren, elkaar te helpen of te gaan samenwerken. Daar word ik zo blij van!

Ik word gelukkig van ondernemen. Want dat staat voor mij gelijk aan avontuur, je nek uitsteken, soms keihard op je giechel gaan maar vooral doen. Niet mitsen, niet maren, niet te lang nadenken, geen duimendikke moeilijke plannen, niet jarenlang over praten maar doen! Zodra je gaat doen ontstaat er beweging. En jij weet als geen ander dat stilstaan niet echt een kwaliteit van mij is, to say the least.

Ieder groot succes is begonnen met een eerste kleine stap. Maar die stap is hoe dan ook: DOEN.

Het belangrijkste is dat je weet waar je gelukkig van wordt en waar je goed in bent. Dat is je positieve en heldere uitgangspunt. Al het andere (eng of spannend), soms compleet onverwacht, kom je onderweg wel tegen. Dus daar TE veel tijd aan besteden door te vergaderen, dikke plannen te schrijven of te wikken en te wegen is zonde. Ondernemen en alles wat je tegenkomt is niet te voorspellen. En dat maakt het voor mij een gelukzalig avontuur.

Lieve Ell, mijn vraag aan jou is: Wat heeft jouw laatste reis naar Rita met jou gedaan. En welke invloed heeft dat op jouw doelen zakelijk en/of privé?

Kus, Rianne

 

Ik ben er voor ondernemers met lef die stevig willen sparren over ondernemersvraagstukken gericht op marketing & innovatie. Doelen helder krijgen, veranderingen realiseren en resultaten halen, zonder duimdikke rapporten. Maar met een uitstekend trackrecord op het gebied van ondernemen, marketing & innovatie. Dat is wie ik ben. Wie ben jij?