Ondernemen hoe doe jij
 dat?

Door Rianne

Here’s the deal;

Als jij in de comments hieronder jouw favoriete ondernemersgedachte, -quote, -les, -wijsheid of verhaal deelt. Dan verloot ik onder de reacties het boek My Ibiza and Formentera; ‘an insiders guide for bon vivants’. Dé gids voor degene die houdt van off the beaten track, verborgen schatten en andere bijzondere plekken op Ibiza & Formentera.

Inspirerend? Deel dit bericht!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+

De komende dagen, tot 21 mei, is Ibiza mijn geniet- en werkplek. Zo dat is er uit. Een jaar geleden zou ik dat nooit gezegd hebben. Laat staan gedeeld op een kanaal als LinkedIn. Want een beetje borstklopperij is dat natuurlijk wel..of toch niet?

Waarom mag ik niet gewoon trots zijn op wat ik doe en hoe ik dat doe. Een aantal jaar geleden heb ik alles losgelaten en ingeleverd…doodeng. Mijn functie met aanzien, de meer dan comfortabele beloning, mijn netwerk en mijn vangnet.

Maar ik heb er zoveel voor terug gekregen. Zoals doen waar ik goed in ben en werken op fantastische plekken. En het zijn juist die plekken, en de mensen die ik daar ontmoet, die inspiratie geven. En me gebracht hebben tot waar ik nu ben.

Een paar jaar geleden zag ik het zakelijk helemaal niet zo rooskleurig in, en dat is een understatement. Ik werkte voor bedrijven die niet bij mij pasten en nam opdrachten aan die helemaal niet aansloten bij mijn kwaliteiten. Dat had alles te maken met het ontbreken van focus. En de angst om zonder inkomsten te zitten.

Nooit zou ik geloofd hebben dat ik vandaag de dag aan tafel zit met succesvolle ondernemers. Die ook nog eens leuke, inspirerende mensen zijn, èn bij wie ik aan tafel zit als partner op het gebied van marketing en innovatie. Samen naar succesvolle doelen toe knokken. Strategisch de handen uit de mouwen steken zeg maar.

En als je me had verteld dat een van mijn social media kanalen ertoe zou leiden dat ik hier op het eiland word uitgenodigd bij restaurants, bars etc. Met als ruilmiddel mijn blog of vlog voor fantastische gastvrijheid had ik je aangekeken alsof je een klap van de molen had gehad. Toch is dat wat er is gebeurd en waar ik enorm van geniet.

Mijn belangrijkste les is dan ook NOOIT meer angst te laten regeren.

Ik heb geleerd dat ondernemen bij mij begon toen ik alles wat vertrouwd was losliet. Een duik in het diepe waarin ik soms dacht dat ik zou verzuipen. Een behoorlijk lesje nederigheid na jaren in het warme bubbelbad waar zwemmen geen vereiste was. Uiteindelijk leerde ik te vertrouwen op mezelf en kwam ik erachter dat ik eigenlijk heel goed kan zwemmen. Mijn ‘ondernemers-mantra’ is;

‘Tough times don’t last, tough people do’.

Ik rij zo naar mijn favo librería op het eiland om het boek aan te schaffen en ben héél benieuwd naar jouw ondernemersavonturen, en welke wijsheid of mantra voor jou belangrijk is. Laat je het me weten? Ik laat maandag 23 mei weten wie em gewonnen heeft.

Hasta luego,

Rianne Toussaint

Ik ben er voor ondernemers met lef die stevig willen sparren over ondernemersvraagstukken gericht op marketing & innovatie. Doelen helder krijgen, veranderingen realiseren en resultaten halen, zonder duimdikke rapporten. Maar met een uitstekend trackrecord op het gebied van ondernemen, marketing & innovatie. Dat is wie ik ben. Wie ben jij?