NEE! Lekker duidelijk

Door Rianne

NEE staat voor mij voor lef, cojones, dapper durven zijn en de focus houden.

Inspirerend? Deel dit bericht!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+

Ell, ik heb een beetje heimwee. Naar Rita en haar dogpack…terwijl ik Rita nog nooit ontmoet heb of op de Seychellen ben geweest. Jouw liefde voor de honden en de onbaatzuchtigheid van alles wat Rita doet om hen een goed leven te geven is zo voelbaar in jouw blog en verhalen. Voor mij voelt het alsof dat verhaal nu al een vervolg en een nog groter podium nodig heeft.

Ik zie voor me dat LINDAnieuws.nl dit oppakt en jij er samen met Bridget Maasland een item van gaat maken. Pedigree die dit gaat sponsoren, KLM als fijne vervoerder en TV-dierenarts Piet Hellemans die alle honden checkt, inent etc.,

Eureka ik heb zojuist een TV-format bedacht: ‘The good dog days’ starring Ellen Jansen. Of nee beter nog een vlogserie, want youtube is where it all happens.

Anyway jij & Rita met haar honden dat is best iets om voor te vechten toch?

Toen jij me vroeg waar ik zakelijk keihard voor wil vechten kwam als eerste ‘NEE’ in me op. Dat klinkt misschien vreselijk negatief maar dat is het niet.

NEE staat voor mij voor lef, cojones, dapper durven zijn en de focus houden. Ooit heb ik de guts gehad om mijn baan, mijn financiële zekerheid en mijn veiligheid op te zeggen. In ruil voor vrijheid. Hoe stom is het dan om, als ik eenmaal die vrijheid heb, dat weer in te leveren uit gemak of gebrek aan lef?!

Laat ik het concreet maken. Ik zeg NEE tegen opdrachten die niet bij me passen. NEE tegen een ongewenste richting die mijn bedrijf op dreigt te gaan. NEE tegen berusting als het wel lekker gaat. NEE tegen het uitstellen van moeilijke keuzes. NEE tegen toch doen wat niet goed voelt.

Duidelijk zijn en duidelijk blijven tegen mezelf en mijn omgeving. Zo komt er een steeds betere match tussen wat ik wil & kan en wat ik zakelijk ‘aantrek’.

Weet je wat het grappige is? Ik heb ontdekt dat hoe duidelijker ik NEE durf te zeggen hoe meer positiviteit er ontstaat. Geen onhaalbare verwachtingen, geen onduidelijkheid en geen concessies die leiden tot wederzijdse teleurstellingen. Driewerf hoera voor NEE!

Dat samen maakt een hele dikke vette JA! tegen alles waarom ik ooit ben gaan ondernemen.

JA tegen stuiterende energie omdat het zo verschrikkelijk tof is wat ik allemaal doe. JA tegen de meest inspirerende mensen ontmoeten. JA tegen avontuur. JA tegen kneiterhard werken met plezier en zonder stress. JA tegen nu bedenken en morgen doen. JA tegen iedere dag groeiend trots. JA tegen uitdagingen waarvan ik geen idee heb waar die gaan eindigen. JA tegen zijn wie ik ben. JA tegen de heerlijke adrenaline van het zelf stellen en behalen van ambitieuze doelen.

Mijn vraag aan jou is dan ook: Hoe kom jij tot jouw zakelijke doelen en hoe zorg je ervoor dat je deze ook haalt?

Kus, Rianne

Ik ben er voor ondernemers met lef die stevig willen sparren over ondernemersvraagstukken gericht op marketing & innovatie. Doelen helder krijgen, veranderingen realiseren en resultaten halen, zonder duimdikke rapporten. Maar met een uitstekend trackrecord op het gebied van ondernemen, marketing & innovatie. Dat is wie ik ben. Wie ben jij?