Gewetensvraag: Is jouw
 merk een blijmaker?

Door Rianne

Ik heb met veel fantastische A-merken mogen werken. Een aantal jaar geleden heb ik de keuze gemaakt om me vooral te richten op ‘kleinere’ ondernemers. Een hele bewuste keuze.

Inspirerend? Deel dit bericht!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+

Goedemorgen Ell,

Zo mooi hoe jij in je vorige blog stilstond bij waar je dankbaar voor bent. Mensen die je zakelijk verder geholpen hebben, die je iets belangrijks geleerd hebben of die er gewoon zijn als je ze nodig hebt. En dat vervolgens ook nog eens luid en duidelijk, via social media, naar hen uit te spreken, mooi! Kan niet anders dan dat de door genoemde mannen nu nog tot achter hun oren gloeien van trots.

Ik heb de kneuterige traditie dat ik aan het eind van het jaar mensen die zakelijk belangrijk voor me zijn geweest een handgeschreven briefje schrijf.  Zo’n kleine moeite maar altijd prachtige reacties.

Het verschil maken
Om terug te komen op jouw vraag. Ik heb inderdaad met veel fantastische A-merken mogen werken. Veel mensen in mijn omgeving versleten me voor gek toen ik die keuze maakte. Beetje gek ben ik  natuurlijk wel (and proud of it) maar het is voor mij helemaal geen gekke keuze. Want ik ben Allsaint begonnen omdat ik het verschil wil maken, samenwerken met ondernemers en bijdragen aan resultaat.  Ondernemers met lef die niet eerst met ontelbare lagen  overleggen om tot een besluit te komen. Maar die weten wat ze willen.

En man wat geniet ik daarvan. Samen doelen helder krijgen, het merk zichtbaar maken, campagnes bedenken, social media kanalen kickstarten.

Er ontstaat dan zo’n heerlijk start-up sfeertje. Samen doelgericht aan de bak, geen enkel benul van tijd maar absolute focus op resultaten. De lege pizzadozen en blikjes frisdrank denk ik er voor het filmische effect zelf wel bij 😉

Bestaande en nieuwe klanten gelukkig maken want; ‘marketing is eerst en vooral mensen blij maken’.

Marketing is blij maken!
De laatste keer dat ik echt blij werd van een  merk of organisatie was toen ik ging uit eten. Omdat het om een speciale gelegenheid met een vriendinnetje ging en wij dit etentje kado hadden gekregen poste ik ter plekke een leuke post over dit restuarnt. Om zo de gulle gever te laten zien dat we volop gingen genieten van de gift. Daarop kwam een van de personeelsleden naar ons toe om te bedanken voor de mooie publiciteit en kregen we daarvoor heerlijk ambachtelijk brood met fijne dips. Wow! 

Dat extra’tje was natuurlijk heerlijk maar het feit dat mijn free publicity opgemerkt werd en daarvoor een simpel bedankje uitgesproken werd was wat het meeste indruk maakte. 
En wat me stiekem ambassadeur van dit restaurant heeft gemaakt.

Het heeft allemaal te maken met dankbaar (daar istie weer) kunnen en durven zijn. Het restaurant sprak namelijk zijn waardering voor mij als klant uit. En dat maakt dat je je als gast/klant gezien voelt. En eigenlijk is dat waar het in marketing over gaat. De verbinding aangaan met je klant en van die klant ambassadeur maken.

Voor ieder bedrijf geldt: jouw allerbeste PR-bureau loopt daar…buiten. Dat zijn je klanten (b2c)  of beslissers (b2b) die wat van jou en jouw merk/bedrijf vinden.

En waaraan vaak genoeg gevraagd zal worden welk product/merk/bedrijf zij aanbevelen. En hopelijk noemen ze dan jouw merk/bedrijf….

Welk merk heeft jouw voor het laatst echt blij gemaakt Ell?

 

Iedere donderdagochtend plaatsen Ellen Jansen (www.soccerhostess.com) & Rianne Toussaint (www.allsaint.nl) om de beurt een blog op LinkedIn. Waarin zij elkaar openhartig en met een vleugje humor vertellen over hun zakelijke beslommeringen, hun twijfels, bizarre ontwikkelingen, levensvragen of gewoon anekdotes die te leuk zijn om niet te delen.

Ik ben er voor ondernemers met lef die stevig willen sparren over ondernemersvraagstukken gericht op marketing & innovatie. Doelen helder krijgen, veranderingen realiseren en resultaten halen, zonder duimdikke rapporten. Maar met een uitstekend trackrecord op het gebied van ondernemen, marketing & innovatie. Dat is wie ik ben. Wie ben jij?