Vrienden business

Door Rianne

Vraag je vrienden niet om gratis spullen, support ze!

Inspirerend? Deel dit bericht!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+

Nee, maar ja! Jij hebt een podium nodig…ik ben het eens. En ik zou meteen kaartjes kopen voor elke musical waarin je speelt. En dat is echte liefde hoor Ell, want van musicals krijg ik normaal gesproken nogal wat klachten. Van jeuk en eczeem tot compleet waanzinnig tegen het verkeer in rennen. Dat laatste is natuurlijk overdreven, maar je begrijpt dat musical niet helemaal mijn kopje thee is.

Maar naar jou ga ik kijken, luisteren en most of all ik ga jou supporten. Want niets is belangrijker dan je vrienden te supporten in alles wat zij doen. Dus dat kaartje koop ik natuurlijk zelf. Sterker nog, ik zou er 62 ofzo inslaan voor alle verjaardagen. Al mijn vrienden, familieleden, buurvrouw en echterneven zouden jou verplicht moeten gaan zien 

Weet je wat zo bizar is? We kopen de meest overpriced spullen zonder met onze ogen te knipperen. Ik moet nu direct aan het  simpele compleet witte Kanye shirt, voor $ 120,- !, denken dat vorig jaar in Amerika in een recordtempo uitverkocht was… Ieder z’n meug natuurlijk maar dit als voorbeeld.

Daar tegenover staat dat we korting, of soms zelf gratis producten, vragen aan vrienden. Terwijl we vaak van dichtbij zien hoe hard zij daar voor moeten werken. Welke risico’s zij daarvoor nemen en hoeveel effort zij erin gestopt hebben. Als je er bij stilstaat is dat toch heel erg raar?

Dus ga ook nog even met die toffe band een vette rockplaat uitbrengen dan koop ik jouw album, nee die ga ik dus niet illegaal downloaden. Die wil ik hebben en bij voorkeur op vinyl!

Oke terug naar jouw vraag. ‘Zijn er ook dingen waarvan je later dacht: Had ik het toch maar gedaan?’

Tjeetje dat is een lastige. Ik heb een poosje op jouw vraag gekauwd maar er kwam niks. Wat er wel kwam is het besef dat ik ‘lui’ ben als het gaat om spijt of betreuren van beslissingen. Op het moment dat ik denk dat ik iets wel had moeten doen, doe ik het gewoon alsnog. En als die kans er echt niet meer is dan geloof ik dat het not meant to be was. Aan de ene kant superlui en gemakzuchtig ik weet het, maar aan de andere kant vind ik het gewoon doodzonde om me druk te maken om iets dat ik niet kan veranderen. Des te meer positieve energie om vol gas te doen wat ik wél kan doen.

Even iets heel anders. Ik ga jou een ‘vieze vraag’ stellen, Want over geld praat je niet heb ik altijd geleerd. Maar hé als je een beetje voor jezelf wil zorgen is het niet geheel onbelangrijk. Dus mijn vraag aan jou: Maakt geld jou gelukkig? En bij ja; hoe dan?

Kus, Rianne

 

Ik ben er voor ondernemers met lef die stevig willen sparren over ondernemersvraagstukken gericht op marketing & innovatie. Doelen helder krijgen, veranderingen realiseren en resultaten halen, zonder duimdikke rapporten. Maar met een uitstekend trackrecord op het gebied van ondernemen, marketing & innovatie. Dat is wie ik ben. Wie ben jij?