Ondernemerslessen in de auto

Door Rianne

Vaak heb ik gedacht; ‘wat wil ik nou eigenlijk worden als ik later groot ben?

Inspirerend? Deel dit bericht!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+

Zelden ben ik iemand in loondienst tegengekomen die met dezelfde glans in zijn/haar ogen, met dezelfde bom aan energie, dezelfde focus en met dezelfde ambitie en drive vertelt over wat hij/zij zakelijk doet als een ondernemer.

Gaan voor waar je in gelooft. Voor ieder ondernemersidee zijn 1.000 drogredenen te bedenken om het niet te doen. Eén goede reden om het wel te doen is genoeg. En dan….doorzetten. Niet afhaken bij tegenwind of de kop laten hangen bij regen. Soms uitglijden, soms keihard vallen en drijfnat worden. Daarvan leren en focus houden op je doel. Ik denk dat dat het belangrijkste is dat ik van de ondernemers, die we geïnterviewd hebben, heb geleerd .

Wat een prachtige en inspirerende ondernemersverhalen hebben wij met BusinessAndBubbles.com al mogen verzamelen.

En man, man wat hebben we toch vaak een lol met die ondernemers. Misschien is dat ook wel onmisbaar, een gezond gevoel voor humor. En jezelf niet altijd zo vreselijk serieus nemen.

Vaak heb ik gedacht; ‘wat wil ik nou eigenlijk worden als ik later groot ben?’.

Heel lang was dat een soort niemandsland voor mij. Ik wist wel wat ik niet wilde. Niet hele dagen achter een bureau in een kantoor kolos. Ik zou voor mijn collega’s een ramp zijn. Laat mij een paar uur niet bewegen en er ontploft iets, ik krijg een lachkick of ik ga op mijn handen staan. Totaal ongeschikt. Na vele kennismakingen met de non-profit sector durf ik ook te zeggen dat dat op een echtscheiding uit zou gaan lopen. Oh en maak mij jouw personal assistent en je weet zeker dat ik je vandaag naar een afspraak van morgen stuur met de documenten van vorige week…of zoiets. Laat ik de functie van boekhouder maar niet noemen…

Wat ik ondertussen wél durf uit te spreken is dat ik als marketeer goed ben ik mijn vak…

Nadat ik deze zin typte bleef mijn cursor even 30 seconden hangen. Want kun je dat wel over jezelf zeggen, dat je goed bent in wat je doet? Kijk, en hier begint dus al de eerste mindfucker, de eerste saboteur op weg naar succesvol ondernemerschap. Dus ja I scream it out loud: Ik ben goed in mijn vak!

En dat is zo fijn want ik ben sinds een half jaar zo’n beetje uit dat niemandsland van ‘wat wil ik later worden’. Ik ben namelijk al iets. En dat is iets waar ik blij van word en waar ik mijn brood ook nog eens mee mag verdienen.

Natuurlijk zijn er altijd beroepen die me nieuwsgierig maken. Waar ik best een keertje achter de schermen zou willen kijken. Zien of het allemaal echt zo spannend, romantisch of fantastisch is als ik me het voorstel.

Ik ben benieuwd Ell, welk beroep zou jij wel eens een dag uit willen voeren?

Ik ben er voor ondernemers met lef die stevig willen sparren over ondernemersvraagstukken gericht op marketing & innovatie. Doelen helder krijgen, veranderingen realiseren en resultaten halen, zonder duimdikke rapporten. Maar met een uitstekend trackrecord op het gebied van ondernemen, marketing & innovatie. Dat is wie ik ben. Wie ben jij?