Ondernemen: luxe
eenzaamheid

Door Rianne

Deze is voor alle gekke, innovatieve, toffe en rebelse ondernemers die wel eens tegen vragen aanlopen en daar eerlijk over durven te zijn.

Inspirerend? Deel dit bericht!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+

Ik ben een bofkont, ik mag met veel verschillende ondernemers spreken en krijg een prachtige inkijk in hun keuken. Wat een genot die passie, die energie, die doelgerichtheid………..soms, maar soms ook even niet. De mooiste gesprekken zijn die waar de ondernemer zich kwetsbaar durft op te stellen en zijn/haar twijfels met mij deelt. (vaak is dat ook de aanleiding voor een gesprek)

Voor de buitenwereld ziet het er allemaal rooskleurig uit. Je bent ondernemer, hebt een mooi bedrijf, vrijheid en als bonus van die gave bedrijfsvakanties…….Vakanties ja want zo wordt het toch vaak gezien. Terwijl je in werkelijkheid het snot voor je ogen werkt en inderdaad je bent naar Aziê geweest maar daar eigenlijk alleen je hotelkamer en vergaderruimtes gezien.

Terwijl je scheel ziet van de jetlag hoor je je omgeving zeggen; ‘Hoe was het in Indonesie? Daar zou ik ook heel graag nog een keer heen willen. Dat eten, die cultuur en het licht daar, schijnt zo mooi te zijn. You lucky bastard’

Wel lasting om dan te zeggen dat je op de terugweg naar huis in het vliegtuig niet hebt kunnen slapen omdat je hoofd vol zat met vragen zoals; moeten we dit wel doen, word ik hier wel gelukkig van, wat betekent het als we hier zaken gaan doen etc.

Ik hoor het in gesprekken met ondernemers steeds vaker: ondernemerschap is eenzaam. En de ‘sores’ die het vak met zich meebrengt deel je niet zo makkelijk met vrienden of familie.

Er zijn natuurlijk genoeg plekken waar je met praktische ondernemersvraagstukken terecht kunt zoals je boekhouder of de kamer van koophandel. Maar de eenzaamheid zit em juist in de vragen die ‘s nachts door je hoofd spoken. Over de richting van je bedrijf, keuzes in uitbreiding of juist afstoten van de activiteiten, je eigen ondernemersgeluk en gaan zo maar verder.

Een buitenstaander geeft verfrissende inzichten. Met behulp van een objectieve sparringpartner die luistert en e.e.a. vanuit een hele andere invalshoek bekijkt.

Herken jij je in bovenstaand verhaal, laten we een afspraak maken. Ik luister graag naar je, stel kritische vragen en samen krijgen we jouw doelen helder.

Ik durf de uitdaging wel aan, jij?

Ik ben er voor ondernemers met lef die stevig willen sparren over ondernemersvraagstukken gericht op marketing & innovatie. Doelen helder krijgen, veranderingen realiseren en resultaten halen, zonder duimdikke rapporten. Maar met een uitstekend trackrecord op het gebied van ondernemen, marketing & innovatie. Dat is wie ik ben. Wie ben jij?