Ik sta nog liever een nier
 af…

Door Rianne

Ik sta nog liever een nier af dan dat ik aan de top van een groot merk of bedrijf zou moeten staan.

Inspirerend? Deel dit bericht!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+

Ell,

Ik geef het eerlijk toe, ik ben een beetje jaloers. Man, man wat een prachtige beelden kwamen er de afgelopen weken voorbij op mijn social media kanalen. Beelden van jou…op een hagelwit strand…met een sigaar in een bubbelbad uitkijkend over een eindeloze azuurblauwe zee…met een intens gelukkig gezicht tussen een roedel knuffelende honden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom: Ell op de Seychellen, wat een prachtige bestemming. En wat gun ik jou deze vakantie want wat keek je er naar uit.

Maar je bent weer terug, en deze week mogen we meteen weer aan de bak voor onze businessbaby. Ook wel weer fijn om mijn business wederhelft weer op het nest te hebben 😉


Ik heb de volledige afgelopen week eindeloos lopen kauwen op jouw vraag: Als jij aan de top mocht staan van een bedrijf, welke zou dat zijn en wat zou je veranderen? 

En ik heb geen zinnig antwoord kunnen bedenken…echt niet. Ik heb zelfs overwogen om iets te veinzen. Want dat willen mensen toch lezen bedacht ik me. Maar ik blijf bij mezelf en geef een eerlijk antwoord. Merken als Chocolonely en Dopper die komen meteen in me op. Omdat ik verliefd ben op die merken. Dat zijn merken die niet alleen ‘mooi’ zijn maar ook een wezelijke bijdrage leveren arbeidsomstandigheden en sustainability. Maar dan op een toffe manier zonder dat het maar ergens naar geitenwollensokken ruikt. Maar geen seconde zou ik in de schoenen willen staan van de oprichters van dit merk. Omdat er echt niets is dat ik anders zou doen, denk ik. Wat heb ik een respect voor deze mensen en hun merk.

Want ik sta nog liever een nier af dan dat ik aan de top van een groot merk of bedrijf zou moeten staan. Ik ken mezelf en mijn kwaliteiten. Geloof me leidinggeven is er daar zeker niet een van. Zeker niet! Ik geloof heel erg in handelen vanuit je eigen kracht en zelfstandigheid. Daarnaast heb ik de irritante eigenschap om er vaak van uit te gaan dat iedereen dezelfde energie en drive heeft als ikzelf….

Ik las laatst een artikel over oprichters van snelgroeiende merken/bedrijven. En wat er in me opkwam was allereerst respect! Daarna kwam de volgende vraag bij me op: Ik denk dat geen van deze mensen dit merk/bedrijf ooit is begonnen omdat ze vooral  werkgever wilde worden. Hoe dichtbij staan zij nog bij hun initiële passie/droom. Doen zij nog dagelijks wat ze het liefst doen en waarom ze dit merk/bedrijf gestart zijn?

Natuurlijk zullen er genoeg grote ondernemers zijn die hierop nog volmondig kunnen zeggen dat ze nog altijd doen waar hun passie ligt. Dat ze als een ‘volwassen start-up’ (kan helemaal niet deze woordcombinatie, i know) vol bevlogenheid gelukkig worden van dagelijkse betrokkenheid bij de tot standkoming van hun product of dienst.

Ik heb nooit de ambitie gehad een groot bedrijf te hebben of leiden. Ik heb wel een andere droom. En die heeft alles met vrijheid en reizen te maken namelijk ‘being a working nomad’. Overal kan ik werken, zolang er maar wifi is. Dus waarom zou ik op één plaats blijven? In een andere tijdszone, andere temperatuur, andere geuren en kleuren, nieuwe mensen en verhalen en vooral inspiratie! Ik weet uit ervaring ook dat het echt niet allemaal zo idyllisch is als het lijkt. Maar hé the world is your playground, toch? De tickets voor over een paar weken zijn alweer geboekt, business & pleasure it is.

Brengt me tot mijn vraag aan jou. De afgelopen periode heb jij doorgebracht op de meest adembenemende bounty-eilanden. Waar, kan ik me zo voorstellen, de wifi verbinding niet altijd bijster goed of helemaal afwezig was. Wat doet dat met jou als Social Media koningin? Is er eerst paniek die uiteindelijk omslaat in rust en intens genieten van het digitaal contactloos zijn?

Kus,

Rianne

Ik ben er voor ondernemers met lef die stevig willen sparren over ondernemersvraagstukken gericht op marketing & innovatie. Doelen helder krijgen, veranderingen realiseren en resultaten halen, zonder duimdikke rapporten. Maar met een uitstekend trackrecord op het gebied van ondernemen, marketing & innovatie. Dat is wie ik ben. Wie ben jij?