IBIZA als
 pensioen…waarom niet
 NU al genieten? Een ondernemersverhaal.

Door Rianne

Inspirerend? Deel dit bericht!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+

Zowel mijn man als ikzelf zijn ‘zelfstandige broekophouders’, wij hebben beide geen werkgever die voor ons collectieve voorwaarden regelt. Dat is niet erg maar wel een realiteit. Een van de zaken waar je dan zelf aan moet denken is je pensioen. En het volledig zelf bekostigen van je pensioen is duur…schrikbarend duur.

Nadat de meneer van de cijfers ons dat had voorgerekend zaten we ’s avonds aan een wijntje. En we maakten samen een besluit, we zouden als pensioen niet de cijfers volgen maar ons hart.

Namelijk geen investering bij een onpersoonlijke verzekeraar maar investeren in zon, zee, eilandleven en heerlijke momenten met familie & vrienden.

Een huis op Ibiza moest het worden. Het eiland waar we al jaren komen en dat we al redelijk goed kenden. Je begrijpt, we hadden onszelf geen makkelijk uitdaging gegeven. Want gezien de populariteit van het eiland zijn de prijzen nogal skyhigh.

De uiteindelijke aankoop van het ons huis is dan ook een briljant huzarenstukje geworden waar mijn man alle lof voor moet krijgen. Rechtstreekse onderhandelingen met de eigenaar en aankoop zonder makelaar, courtage was op dat moment in Spanje 7%!. En het uiteindelijk toch overtuigen van de bank ondanks hun rigide en niet echt ondernemersgerichte denkwijze.

Wat volgde was het verbouwen van ons huis. En ondanks dat we wisten dat ons huis óók een investering als verhuurvilla moest worden, hebben we nergens concessies gedaan in materialen en producten. Want onze gasten moeten zich net zo thuis voelen als wij. Wij verhuren namelijk geen vakantieobject maar een beleving.

Het verhuren van ons huis ben ik er gewoon bij gaan doen. Nooit bij voorbaat over nagedacht gewoon gaan doen. Geen enkele twijfel, want ik weet wat ik ‘verkoop’. Namelijk een fantastische plek die klopt, die door ons met alle zorg en liefde, en bloed zweet en tranen, is gecreëerd. Social media is mijn wingman, en ook voor deze zakelijke doelstelling een succes gebleken. Want dit jaar zijn we al zo goed als volgeboekt van mei tot en met september.

Ik kan me voorstellen dat je je nu afvraagt hoe ik ervoor zorg dat het seizoen volgeboekt is. Eigenlijk is er geen geheim. Ik ben op social media gewoon begonnen met het bijna dagelijks delen van tips over de leukste, verborgen, strandjes, restaurants, feesten etc. Met veel persoonlijke aandacht voor onze volgers en gericht op interactie.

Daarnaast heb ik de 80/20 regel duidelijk in mijn oren geknoopt. Dus 80% van de berichten zijn van waarde voor de ontvanger (tips, recepten, verborgen plekken, bijzonder feestjes etc.) De overige 20% mag bestaan uit verkoop of marketing gerelateerde berichten. (Zie jij je deze zomer hier al liggen aan dit zwembad met 7 van jouw tofste familieleden of vrienden?)

Wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen. En dat is echt zo. Omdat ik op onze facebookpagina alles deel wat ik weet over het eiland hebben we in korte tijd veel volgers gekregen. En ik realiseer me terdege dat het overgrote deel waarmee ik deel nooit ons huis zal huren. Maar ik weet ook dat als maar 1% dat wèl doet ik het alweer 16 weken verhuurd heb.

Het leuke is, er ontstaat nu een tweede businessmodel. Namelijk ons social media kanaal als waardevol kanaal voor externe partijen. Bloggen over restaurants in ruil voor culinair genieten en acties voor onze gasten bijvoorbeeld. Uiteraard alleen de bijzondere niet-toeristische spots waar ik ook helemaal blij van wordt. Want alles moet blijven voldoen aan de eisen aan beleving zoals we die ook aan ons huis stellen.

En in de tussentijd zitten wij veel en vaak in ons heerlijke paradijsje met familie en vrienden en genieten we ons te pletter.

Kortom van een cijfermatig gesprek over pensioenen naar een investering in geluk waar we niet pas vanaf ons 65e maar NU al van genieten!

Wil je een kijkje nemen in ons paradijsje? Of op de hoogte blijven van de beste Ibiza tips? Je bent meer dan welkom; www.facebook.com/ibizavilladances

Ik ben er voor ondernemers met lef die stevig willen sparren over ondernemersvraagstukken gericht op marketing & innovatie. Doelen helder krijgen, veranderingen realiseren en resultaten halen, zonder duimdikke rapporten. Maar met een uitstekend trackrecord op het gebied van ondernemen, marketing & innovatie. Dat is wie ik ben. Wie ben jij?